bonding-1985863_1920.jpg

Mångfald & jämställdhet

Sveriges Byggindustrier arbetar för ökad mångfald i byggindustrin. Det gör vi för att företagen i branschen ska kunna utvecklas och vara konkurrenskraftiga. En modern och attraktiv byggbransch behöver vara mer jämlik och inkluderande.

Det är också viktigt att bredda rekryteringsbasen. Därför arbetar vi för en byggbransch för alla, oavsett könsidentitet och härkomst.

Stödmaterial för att skriva en jämställdhets- och mångfaldsplan

På ByggPlatsen, Sveriges Byggindustriers medlemssidor, hittar du stödmaterial för större och mindre företag som kan hjälpa er att ta fram en jämställdhets och mångfaldsplan. 

Vad är mångfald för dig? – ett verktyg för samtal

Mångfald och inkludering skapas inte av sig självt. Dels behöver vi formulera vad vi menar med mångfald, dels behöver vi prata mer om vad det betyder för oss i vår vardag. 

Därför har vi tagit fram ett enkelt frågekort som du som arbetar i byggbranschen eller går eller driver byggrelaterad utbildning kan använda för att öppna upp för samtal och mer medvetenhet kring varför mångfald är viktigt för byggbranschen. 

mingelkort.JPG

Nyheter
2019-11-27

Två år sedan #sistaspikenikistan

Idag är det två år sedan #sistaspikenikistan, metoo-uppropet för kvinnor inom byggbranschen, startades av träarbetaren Emmelie Renlund och arkitekten Cajsa Winge. Efter bara en vecka hade deras Facebook-grupp 13 000 medlemmar och totalt samlades cirka 5 000 underskrifter och 200 vittnesmål in från kvinnor i byggsektorn. 

Catharina Elmsäter-Svärd, vd Sveriges Byggindustrier, svarar på frågor om hur hon uppfattar att uppropet har påverkat byggbranschen:

Läs mer
2019-11-21

Mingelbilder från nätverksträff med #byggbranschenskvinnor

Det blev stor succé för nätverksträffen med temat Kvinnorna till toppen, som Sveriges Byggindustrier arrangerade tillsammans med bygginspiratören Sandra Mobaraki. Cirka 200 kvinnor från byggbranschen kom till Näringslivets hus i Stockholm och drygt 200 personer deltog via webblänk. 

Läs mer
2019-11-14

Nominera till Jämställdhetsbygget 2020!

För andra året i rad uppmärksammar vi goda exempel på satsningar, initiativ och aktiviteter som har ökat jämställdheten inom byggbranschen. Förhoppningen är att det inspirerar fler till att ta initiativ som leder till ökad jämställdhet och en mer attraktiv byggbransch.

Läs mer
Nyhetsarkiv
skriv ut