Yh Platschef

Platschefsutbildningen är en ettårig utbildning på 200 yrkeshögskolepoäng i Jönköping för medarbetare i byggbranschen.

Jönköping University erbjuder, i samarbete med Sveriges Byggindustrier, en utbildning varvad med teori och praktik i företagen. Om du gått gymnasiets byggprogram och har minst tre års arbetslivserfarenhet i arbetsledande ställning och vill vidareutbilda dig mot platschef, så är denna utbildning något för dig. Utbildningen är en Yrkeshögskoleutbildning på 200 poäng.

En stor del av utbildningen kommer att genomföras ute på företagen och benämns som LIA (Lärande i arbete). Sveriges Byggindustrier Syd kommer att använda sina lokala medlemsföretag (nationella såväl som regionala) som samarbetspartners för att säkerställa kvaliteten i utbildningen. Såväl innehåll som genomförande styrs av en lokalt sammansatt ledningsgrupp.

Attraktiva arbetsledare

De studerande har efter utbildningen en djup förståelse för byggproduktion och har mycket goda förutsättningar för en framtid som platschef. Arbetsmarknaden ser mycket god ut för platschef – ett attraktivt och varierande yrke som erbjuder många vidare utvecklingsmöjligheter.

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel. Detta gäller både den arbetsplatsförlagda och den teoretiska delen. Kurslitteratur och eventuella certifieringar betalar eleven själv. Studiemedel söks via CSN, www.csn.se .

Nästa utbildningsstart är under hösten 2019.

skriv ut

 FÖR MER INFORMATION

Frågor rörande utbildningen:
Fredrik Kristiansson, Luleå
Jan-Åke Andersson, Jönköping
Mikael Granlund, Falun

Jönköping University: 
YHantagning@ju.se eller 
036-10 14 70/10 10 59

Flyer18.PNG

Informationsblad

Till ansökan Jönköping